Bedrijfsareaal
In 2000 zijn wij, Geert en Marijke De Waele – Reynvoet, gestart met de uitbreiding van het ouderlijk bedrijf door de bouw van nieuwe folieserres. Kort nadien namen we het bedrijf over van Hilaire De Waele. Vandaag hebben we ons bedrijf verder uitgebouwd tot een productieareaal van 20.000 m² serres en folieserres. Daarnaast beschikken we over 10.000 m² containerveld (open lucht).

Koelruimte
Ons bedrijf beschikt over een frigocapaciteit voor 400 Deense karren (400 m²). Hierdoor kunnen we uw grote partijen azalea’s voorafgaand aan de bloei, een koudebehandeling geven, waardoor de bloei gelijkmatiger en meer kwalitatief wordt.

Forcerie
1000 m² van de serres zijn uitgerust voor forcerie, voorzien van assimilatiebelichting. Hierdoor kunnen we vanaf augustus tot mei steeds kleurtonende Gentse azalea’s aanbieden.
In piekperiodes kunnen we rekenen op een dubbele forcerie-oppervlakte.

Cliënteel
Onze Gentse azalea’s worden hoofdzakelijk verkocht aan gespecialiseerde groothandelaren en forceriebedrijven. Daarnaast is de Gentse azalea ook een zéér geschikt en dankbaar product voor straatverkoop en acties van jeugdbewegingen, verenigingen,… U kunt hiervoor steeds bij ons terecht.

Gentse azalea: Een Europees oorsprongslabel met kwaliteitsgarantie

De Gentse azalea is het eerste sierteeltproduct met het Europees oorsprongslabel 'Beschermde Geografische Aanduiding'. België is wereldmarktleider op het vlak van azalea met een aandeel van ruim 80 %, afkomstig uit de Gentse regio. Het label Gentse azalea staat voor kwaliteit; deze azalea's worden geteeld en in bloei getrokken in de Gentse regio. Gentse azalea's hebben 80 % kleurtonende bloemknoppen waardoor een goede bloei gegarandeerd wordt. Wij en onze collega’s azaleatelers laten zich hiervoor registreren, adviseren en controleren door een onafhankelijke instantie en de overheid. Alle Gentse azalea's zijn herkenbaar aan het unieke logo.

U vindt meer informatie op www.gentseazalea.be
 

Geert De Waele - Reynvoet • Molenstraat 29 - 9080 Zaffelare • Tel. +32 (0)9/355.54.95 • Fax. +32 (0)9/356.80.71
GSM +32 (0)474/65.49.92 • geert.de.waele@telenet.be

© 2010